Champions league update na speelronde 2

3 October 2024
Champions league update na speelronde 2

De eerste twee speelrondes van de Champions League zitten erop! Wat een start van het nieuwe seizoen! Met verrassende uitslagen en spannende wedstrijden heeft de Champions League weer bewezen waarom het de grootste clubcompetitie ter wereld is. Van de overtuigende zege van Benfica tot de verrassende nederlaag van Real Madrid, geen enkele wedstrijd was hetzelfde. De Champions League blijft verrassen!

De verrassingen van speelronde 2

De Champions League heeft ons dit seizoen al een aantal verrassende uitslagen gebracht. Wie had gedacht dat Brest, dat in de Ligue 1 een middenmoter is, zo dominant zou zijn in Europa? Met twee overtuigende overwinningen staan ze verrassend op de tweede plaats in hun groep. Ook Benfica heeft indruk gemaakt. Hun 4-0 overwinning op Atlético Madrid was een ware sensatie. En laten we Aston Villa niet vergeten. De Engelsen hebben met twee zeges, waaronder een overtuigende overwinning op Bayern München, een statement gemaakt.

De telleurstellingen van speelronde 2

Terwijl sommige teams ons verrast hebben, hebben andere grote clubs ons teleurgesteld. AC Milan, dat in de Serie A een sterke indruk maakt, heeft in de Champions League nog niet kunnen winnen. Twee nederlagen op rij zijn een tegenvaller voor de Rossoneri. Ook Real Madrid heeft te maken met tegenwind. De nederlaag tegen LOSC Lille was een verrassing voor velen. En laten we Barcelona en Bayern München niet vergeten. Beide clubs hebben in de eerste speelronden punten laten liggen. Het lijkt erop dat de Champions League dit seizoen geen enkele favoriet spaart.

Stand van zaken

Benieuwd wie er na de eerste twee speelrondes aan kop gaat in de verschillende groepen? Hieronder vind je een overzicht van de huidige stand van zaken in de Champions League. Ontdek welke teams verrassend goed presteren en welke grote clubs het moeilijk hebben. Wie denk jij dat de grootste kanshebbers zijn om de achtste finales te halen?

De impact op Nederlandse clubs

Feyenoord heeft een wisselvallig begin gemaakt. Met één overwinning en één nederlaag staan ze op de 22e plaats. PSV heeft één punt uit twee wedstrijden en staat op de 24e plaats. Beide clubs hebben nog alle kansen om de play-offs te halen, maar om een ticket voor de achtste finales te bemachtigen, zullen ze de komende wedstrijden beter moeten presteren.

Vooruitblik op speelronde 3

In de derde speelronde staan er weer een aantal topwedstrijden op het programma. PSV zal alles op alles zetten om punten te pakken tegen het sterke PSG. Feyenoord heeft een lastige uitwedstrijd tegen Benfica. En vergeet ook de confrontaties tussen de Europese grootmachten niet: Real Madrid tegen Borussia Dortmund en Barcelona tegen Bayern München. Dit zijn wedstrijden die je niet wilt missen!