Nations League: Wat te Verwachten van Oranje tegen Hongarije en Duitsland?

8 October 2024
Nations League: Wat te Verwachten van Oranje tegen Hongarije en Duitsland?

Nations League: Wat te verwachten van Oranje tegen Hongarije en Duitsland?

Wat kunnen we verwachten van het Nederlands Elftal nu de Nations League weer van start gaat? Deze week staan er spannende wedstrijden op het programma! We beginnen met een uitwedstrijd tegen Hongarije op 11 oktober.

Vervolgens wordt er op 14 oktober afgetrapt tegen aartsrivaal Duitsland. In hun vorige ontmoeting eindigde de wedstrijd in 2-2, wat de verwachtingen voor deze nieuwe confrontaties verhoogt. Hopelijk kan Oranje goed uit deze periode komen!

Ook zijn er een aantal wijzigingen vergeleken met de vorige periode. Wil je hierover alles weten? Lees het hieronder! Of shop jij liever de Nederlands elftal collectie?

De selective van het Nederlands elftal ziet er als volgt uit:

Keepers: Mark Flekken (Brentford), Nick Olij (Sparta), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion)

Verdedigers: Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (RB Leipzig), Jorrel Hato (Ajax), Matthijs de Ligt (Manchester United), Jurriën Timber (Arsenal), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Stefan de Vrij (Internationale)

Middenvelders: Ryan Gravenberch (Liverpool), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig), Quinten Timber (Feyenoord), Guus Til (PSV)

Aanvallers: Brian Brobbey (Ajax), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (Ajax), Joshua Zirkzee (Manchester United), Justin Kluivert (Bournemouth)

Hongarije

Nederland speelt de eerste wedstrijd tegen Hongarije in Puskás Aréna Park. De wedstrijd wordt gespeeld op 11 oktober om 20:45. De twee landen kwamen elkaar tot nu toe 12 keer tegen in officiële wedstrijden. Nederland trok het vaakst aan het langste eind. Ons Oranje won namelijk 7 keer, 2 keer werd het gelijk en Hongarije won 3 keer.

De grootste overwinning van Nederland was 8-1 in 2014. Kunnen we dit record verbreken, we zullen het zien!

Hongarije

Duitsland

Op maandagavond 14 oktober speelt Nederland voor de tweede keer in korte tijd tegen ons buurland. Er wordt om 20:45 afgetrapt in de Allianz ArenA. Vorige maand kwamen de twee landen elkaar ook tegen en dit eindigde in een bloedeloos gelijkspel. Kan Oranje dit keer wel winnend uit de strijd komen?

Duitsland

Interessante zaken bij de Oranjeselectie

Er zijn een aantal bijzondere zaken deze periode. Vorige keer werd Jan Paul van Hecke opgeroepen omdat Micky van de Ven geblesseerd uitviel. Deze keer is het helaas andersom. Van de Ven zit weer bij de selectie terwijl van Hecke genoodzaakt is om zich af te melden in verband met een blessure.

Joey Veerman zich ook deze keer niet bij de selectie. De middenvelder van de Eindhovenaren kampt met een liesblessure en is naar schatting een maand uit de roulatie.

Teun Koopmeiners werd eerst opgeroepen door de bondscoach, maar moet op het laatste moment toch afhaken. De middenvelder is niet fit genoeg. Guus Til van PSV werd als vervangers opgeroepen.

Vorige Interland periode raakte Nathan Aké geblesseerd. Helaas voor hem is hij nog steeds geblesseerd.

Shop jij liever de Nederlands Eltal collectie? Bekijk het hier!

/