Deadline Day in de Eredivisie: dit zijn de laatste deals!

2 September 2024
Deadline Day in de Eredivisie: dit zijn de laatste deals!

Vandaag is het zover: deadline day in Nederland! Voor de Eredivisieclubs is dit de laatste kans om hun selecties te versterken voor de eerste seizoenshelft. De transfermarkt sluit vanavond om 23:59 uur, en dat betekent dat de spanning voelbaar is bij clubs, spelers, en fans. Wie slaat er nog toe? Wie blijft er achter met lege handen? Op deze pagina houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wat kunnen we verwachten?

Op het eerste oog lijkt Feyenoord zich op te maken voor een drukke laatste dag van de transferperiode. Na het vertrek van Lutsharel Geertruida naar RB Leipzig is de portemonnee goed gevuld en de kans bestaat dat de Rotterdamse club vandaag haar inkomend transferrecord zal gaan verbreken. De grootste kandidaten lijken Skov Olsen en de Koreaan Hwang In-Beom te zijn.

Bij landskampioen PSV verwachten we vandaag ook nog wat vuurwerk, met name in de verdediging lijkt er nog wat bij te komen. Ajax lijkt zich op te maken voor een relatief rustige laatste dag en wat de rest van de clubs gaat doen, lees je ook allemaal op deze pagina.

Alle deals op een rijtje


Steven Bergwijn verruilt Ajax voor Al-Ittihad

Een uitgaande transfer voor Steven Bergwijn zat er eigenlijk al de hele zomer aan te komen, maar kwam steeds niet van de grond. Op de laatste dag is het dan toch nog gebeurd: Bergwijn vertrekt naar Saudi-Arabië en levert Ajax nog een mooi bedrag op. Bergwijn wordt bij Al-Ittihad ploeggenoot van onder meer Kanté, Benzema en Diaby.

In-beom Hwang versterkt Feyenoord

Mats Wieffer is al een tijdje weg, en hoewel de Koreaan geen 1 op 1 vervanger is, heeft Feyenoord wel een nieuwe middenvelder aangetrokken. De 27-jarige Zuid-Koreaans international komt over uit de Servische competitie en tekent een contract tot 2028 bij de Rotterdamse club. Hij werd daar gezien als de beste speler van de competitie en mag het nu dus in Nederland en in de Champions League laten zien.

Jordan Lotomba naar Feyenoord

Geertruida is vertrokken naar RB Leipzig en moest nog vervangen worden: daarvoor is Jordan Lotomba gekomen. De Zwitserse rechtsback komt over van OGC Nice en tekent een contract voor 3 jaar. Lotomba is achtvoudig Zwitsers international en met zijn 25 jaar kunnen daar nog genoeg interlands bijkomen.

Nikolai Hopland naar sc Heerenveen

SC Heerenveen was nog op zoek naar een centrale verdediger en heeft deze inmiddels gevonden in Nikolai Hopland. De 20-jarige Noor is jeugdinternational van zijn land en komt over van Aalesund. Hij zou eventueel ook nog als defensieve middenvelder gebruikt kunnen worden, al lijkt hij voor de positie van centrale verdediger te zijn aangetrokken.

PSV heeft Adamo Nagalo binnen

Van de topclubs bijt PSV vandaag het spits af, de club heeft de komst van Adamo Nagalo wereldkundig. De 21-jarige verdediger komt over van FC Nordsjaelland en heeft een contract getekend tot medio 2029. De international van Burkina Faso is een rechtsbenige centrale verdediger die ook als rechtsback uit de voeten kan.

Ezequiel Bullaude naar Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft Ezequiel Bullaude voor een jaar gehuurd van Feyenoord. De 23-jarige Argentijnse middenvelder was afgelopen seizoen op huurbasis actief bij Boca Juniors in zijn vaderland. Bij Feyenoord is hij nooit echt uit de verf gekomen, in Sittard hoopt hij zijn belofte alsnog in te lossen.

Terence Kongolo naar NAC Breda

De eerste opvallende transfer van de dag komt op naam van promovendus NAC. Voormalig Feyenoorder Terence Kongolo tekent in Breda een contract tot 2026 en versterkt daarmee de verdediging. Kongolo werd in 2017 nog kampioen van de Eredivisie en heeft daarna onder meer voor AS Monaco en Fulham gespeeld.